Hozzávalók: 7 deci minőségi muskotályos bor, 30 deka finom csemegeszőlő, 30 deka édes sárgadinnye, 2,5 zselatinpor, 1,5 deci tejszín, 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor, 6 evőkanál porcukor, 3 deci víz.
Elkészítése: a sárgadinnyéből karalábévájóval gömböket készítünk, és a szőlőszemekkel egyenlő arányban elosztjuk szép üvegkelyhekbe. 5 deci borban megáztatjuk a zselatint, 2 evőkanál cukorral felfőzzük, majd miután kissé lehűlt, de még folyós, a boros levet is elosztjuk a gyümölcsös kelyhekben, majd hűtőben lehűtjük. A maradék 2 deci borral, 3 deci vízzel és 4 evőkanál cukorral megfőzzük a pudingot, majd egyenletesen elosztva rátöltjük a zselés gyümölcsökre, és újra hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, a habbá felvert tejszínnel és a szőlőszemekkel díszítjük a kelyhek tetejét.
A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.