Facebook hozzászólás
1 597

KLASSZIKUS

Sertésborda bakonyi módra

Nagyon megörültem, amikor a maxonyhaja.hu segítségemre volt e klasszikus recept elkészítésekor. Rég adósa voltam már ugyanis az olvasóknak az igazi bakonyival! Egy jó kis dödöllével az igazi! Egyszerűen szuper!

Bakonyi, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A husikat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy magas falu edényben, kevés olajon megsütjük. Nem kell teljesen átsütni, mert a végén még összepároljuk a raguval. Az elősütött husikat kivesszük a serpenyőből, a hagymát apróra vágunk, és lepirítjuk.
Apró darabokra vágott gombát teszünk rá, ebben az esetben a 6 szelet húshuz kb. 40 dkg, pucolt fehér csiperke került. Megpirítjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk piros paprikával, és ne hogy leégjen a paprika, kis vízzel felöntöm.

Ha felforrt, akkor tejfölös liszttel behabarjuk, össze forraljuk és beletesszük a husikat is. Átpárolódik a husi, és elzárom az energiát.

Készíthetjük csirkecombból, pulykából, „ízlés szerint”:-) Köretként adhatunk mellé dödöllét vagy rizst.

Jó étvágyat kíván hozzá: Somogyi Zoltán Max!

Almás-ananászos csirkesaláta

Almás-ananászos saláta, Kép: Somogyi Max Zoltán
Kép: Somogyi Max Zoltán

Szerepelt már ez a saláta a maxkonyhaja.hu blogon, de most újragondolta a szerző. Készíthető bármilyen maradék szárnyas sültből, vagy akár egy kis grillcsirke maradékból is. Hozzá egy jó majonézes öntet, ropogós alma, és kész a laktató saláta. Dúsíthatjuk a kedvenc félkemény sajtunkkal, pár kanál ricottával vagy egy kis körtével is. És a végeredmény: hmmmmm…!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!