Sókéregben sült marokkói céklasaláta
Mint tudjuk, a cékla igencsak egészséges, így minden új elkészítési módjának örülhetünk. Ráadásul ez igen érdekes recept, az embernek az agyagban sültek jutnak eszébe, csakhogy itt a cékla tésztában sül. A végeredmény pedig önálló ételként, előételként, de akár főétel mellé körítésként, salátaként is tálalható.
Hozzávalók
2 nagy cékla
10 deka só
10 deka liszt
2 tojás fehérje
kevés víz
Az öntethez:
2,5 deci lecsepegtetett natúr joghurt
2 teáskanál őrölt római kömény
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál frissen facsart citromlé
só
frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
bébispenót
Elkészítése
A céklát héjastul megmossuk, majd meghámozzuk. A sót, lisztet és tojásfehérjét összedolgozzuk, s ha a fehérje nem nyújtana elegendő nedvességet a homogén tészta kialakításához, némi vizet is adunk hozzá. Az előkészített céklát a tésztával vastagon bevonjuk, és előmelegített sütőben 150 fokon 2 órán át sütjük. Ezután a megkeményedett tésztát eltávolítjuk, a céklát lehűtjük, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
Az öntethez a fokhagymát péppé zúzzuk fél teáskanálnyi sóval, és elkeverjük a többi hozzávalóval. Tálaláskor a céklát bébispenót-ágyra helyezzük, és az öntetből a tetejére kanalazunk. Pirított szezámmaggal díszítjük.
Forrás: BSH Háztartási Készülék Kereskedelmi Kft.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
Hozzászólás zárolva.