Sütőtökös gnocchi egészségesen
Nem hasonlít a boltban kapható gnocchikhoz, más lisztből, más hozzávalókból készül, más lesz az állaga és az íze is, nagyon finom puha, újramelegíthető. Nagy előnye, hogy a maradék sült tökök hasznosításának is kitűnő, ízletes módja.
Hozzávalók 2 adaghoz
1 púpozott bögre sült tök
2 púpos evőkanál mandulaliszt
1/2 bögre zabpehelyliszt
1/3 csésze nyílgyökérliszt
1 evőkanál élesztőpehely
só
Elkészítés
1. Süssük és hűtsük ki a tököt.
2. Keverjük össze a szárazanyagokat egy tálban.
3. Turmixoljuk meg a tököt és gyúrjuk össze a lisztekkel. Formázható, puha tésztát kapunk.
4. Pihentessük a tésztát 15-20 percig.
5. Daraboljuk apróbb darabokra a tésztát és formáljunk az egyes darabokból hosszú hengereket, a hengereket aprítsuk fel nudliszerűre.
6. A nudlikat egyenként formáljuk kicsit, ha szükséges és villával nyomjunk bele bordázatot.
7. Forraljunk vizet és a gnocchikat több részletben főzzük ki.
Hozzászólás zárolva.