Facebook hozzászólás
577

Sütőtökös, spenótos, kecskesajtos rizottó

Vannak, akik újévkor azt is megfogadták, hogy egészségesebben étkeznek, mint korábban. Télen amúgy sem árt egy-két vitamindús napot beiktatnunk. Nézzünk egy könnyű, ám tápláló, „tökös” vacsorát, nem csak vegáknak!

Sütőtökös rizottó (4 személyre)

Hozzávalók: 50 dkg sütőtök (meghámozva, 2 cm-es darabkákra vágva), 2 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál balzsamecet, 5  csésze zöldségleves, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 csésze rizs, 1 teáskanál szárított rozmaring, 12 dkg kecskesajt (összemorzsolva)15 dkg spenót, egy kevés friss, apróra vágott petrezselyem, só, bors.

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 210 fokra! A kockákra vágott sütőtököt olívaolajjal és balzsamecettel összekeverve, megsózva és megborsozva tegyük tepsibe. Süssük a sütőben 20-25 percig, vagy amíg a sütőtök aranyszínű nem lesz. Közben a zöldséglevest egy lábasban forraljuk fel!

Egy másik lábasban a maradék felforrósított olajon 2-3 percig futtassuk meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a rizst, és keverjük össze. Öntsünk bele egy csésze zöldséglevest, tegyük bele a rozmaringot, majd folyamatos kevergetés közben főzzük, amíg a rizs magába nem szívja a levest. Öntsünk hozzá újra levest, majd addig folytassuk, amíg a leves el nem fogy, és a rizs meg nem puhul.

Keverjük bele a sütőtököt, a kecskesajtot, a megmosott spenótot, a petrezselymet, és ízlés szerint fűszerezzük. Főzzük tovább, amíg az egész átmelegszik, és a spenót kissé összefonnyad.

Azonnal tálaljuk,- friss kenyérrel.

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!