>
Facebook hozzászólás

Takarj be, drágám egy jó wrappal!

Avagy, mit szervírozzunk egy nagyszabású, nemzetközi sajtótájékoztató délelőttjén a kávé vagy a tea mellé? Többek között a különböző wrap-falatok kápráztatták el az idei ROTO szakmai sajtónap résztvevőit. A német cég ezúttal Grazban tarotta éves ismertetőjét, és a vállalat valamennyi helyi munkatársa segítkezett a lebonyolításban – így a vendéglátásban is. A 16 országból érkezett, mintegy 80 újságíró mindegyike talált ízlésének megfelelő falatokat, amihez a helyi, stájer gazdák hozták a hozzávalókat! Próbáljuk meg utánozni mi is!      

Wrap, Kép: László Márta
Wrapok: bármikor szabadon variálhatod a töltelékeket! Kép: László Márta

A falatok közt volt sonkás, sajtkrémes, spenótos, füstölt lazacos, csak zöldségekkel töltött – alig tudtam választani. Most a sonkásat osztom meg Veletek, mert a környék egyik leghíresebb manufaktúrájából érkezett az alapanyag, ahol szintén nemrég jártam!

Hozzávalók (két éhes szájhoz):

Elkészítés:

Csíkokra vágjuk a sonkaszeleteket, picit megsütjük őket némi olajon. A tojásokat felverjük, sózzuk, ráöntjük a sonkára, és hagyjuk készre sülni. Osztrák barátaink természetesen házi készítésű tortilla tésztát használtak. Ha kész, fagysztottat veszel, mindegyik lapot úgy egy 20 másodpercre mikróba kell tenni. A sonkás-tojásos masszát szépen elosztva elegyengetjük a tésztán, vékonyan megkenjük a paradicsomos babbal, jól megszórjuk reszelt sajttal. Óvatosan feltekerjük, majd nagyobb csíkokra vágjuk, és tálaljuk. Jó étvágyat!

Burgonyasaláta a borjú bécsi mellé
Ismét az a megtiszteltetés ért, hogy részt vehettem a német székhelyű családi vállalkozás, a ROTO Nemzetközi Szaksajtó Napján – ezúttal Grazban. Ilyenkor megismerhetjük például, hogy hogyan változik az emberek ízlése, lakhatási igényei, és bepillantást is nyerhetünk a konferenciát rendező ország gasztronómiájába. Itt jegyzem meg, hogy ilyenkor mindig a cég helyi munkatársai az idegenvezetők, a szervezők, sőt a catering is az ő feladatuk! Nagyon kedvesek, nagyon szolgálatkészek. A menüből természetesen nem hiányozhatott például a híres bécsi szelet és a hozzá járó hamisíthatatlan krumplisaláta. Itt a teljesen autentikus recept!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 162

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!