Facebook hozzászólás
348

Tarhonya bécsi szelet – egy édes finomság

Magyarországon a harmincas években a tarhonya népszerűsítésére számos akció, különleges, érdekes kezdeményezés született. 1933 augusztusában például a Szegedi Hét keretében Tarhonya- Nagygyűlésen népszerűsítették. Ez most egy édes recept!

A résztvevők elhatározták, hogy iskolákkal, felnőtteket ellátó intézményekkel és a honvédséggel is megkedveltetik a tarhonyát. A propaganda előkészítéséhez sok hasznos tanácsot adott Móra Ferenc is, de különösen felesége, akinek szakácskönyve ez időtájt is nagyon sikeres volt.

 Íme egy, a tarhonya nagygyűlés recept gyűjteményéből, amely a ma háziasszonyának is tanulságul szolgáló édes különlegesség :

  „Tarhonya bécsi szelet"

Elkészítés: A tarhonyát tejben kifőzzük, adunk hozzá egy darabka vajat, késhegynyi vaníliát, egy szeletke citromot és ízlés szerint porcukrot. Ha a tarhonya kb. 20perc multával puhára főtt, edénybe öntjük, hogy lehűljön. Külön edénybe elhelyezünk vaníliát, citromhajat, mazsolát, másfél deka vajat, egy tojássárgáját és kevés porcukrot.
Ezeket jól kikavarjuk, a kihűlt tarhonyával összekeverjük, s ujjnyi vastagságban tepsibe kiöntjük, és téglalap alakokra felvágjuk, ezután bepanírozzuk és a szeleteket  forróvajban szép pirosra sütjük. Málnaszörppel vagy csokoládé öntettel tálaljuk. A kísérletező kedvű háziasszonyok feltétlenül próbálják ki.  

http://www.torzsasztal.com/barta_tarhonya.php



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!