Facebook hozzászólás
979

Tárkonyos-gombás csirke spárgával készítve

Egy csipetnyi provance-i konyha magyar gyomorra szabva: ez a fogás mindenkiből elégedett sóhajokat csalhat ki, furfangos ízesítésével. Ráadásul nemcsak finom, hanem könnyű is! Próbáld ki!

 

A kép illusztráció – dlc.de


Hozzávalók

1 kiló csirkemellfilé
és csirkecomb vegyesen
30 deka zöld spárga
1 fej hagyma
20 deka csiperkegomba
2 deci száraz fehérbor
1,5 deci tejszín
0,5 liter húsleves-alaplé
15 deka vaj vagy margarin
liszt
2-3 babérlevél
tárkony
só, bors


Elkészítése

A spárgát megtisztítjuk, a végét levágjuk, majd a spárgákat kétujjnyi darabokra vágjuk. A csirkemellet feldaraboljuk, a combokat kettévágjuk, a hagymát, a gombát felkarikázzuk. A hagymát a vajon magas falú edényben vagy serpenyőben üvegesre pároljuk, egy kis liszttel megszórjuk, majd felöntjük a borral, hozzáöntjük az alaplét és a tejszínt. Beletesszük a babérlevelet, és gyakori kevergetés mellett felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a csirkehúst, a gombát és a spárgát, és állandóan kevergetve puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a tárkonyt, de bánjunk óvatosan vele, mert igen intenzív az íze! Citromlével, fehér borssal ízesíthetjük.

Életforma-tippek


Az ilyen párolós-szaftos ételekhez különösen jók
a kerámiaedények, ezekből sokfélét találhatsz
az Életforma Shopban!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!