Tepannyaki tenger gyümölcsei
A halételek nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, de hazánkban viszonylag kevés elkészítési módjuk közismert. Ha unod már a szokványos sült és rántott halat, most ajánlunk egy nagyon gyorsan elkészíthető, fenséges japán halételt. Mindenki kedvence lesz!
Hozzávalók:
2 darab gomba,
5 deka cukkíni,
5 deka kaliforniai paprika,
10 deka zöldspárga,
3 darab zöldkagyló,
3 darab tigrisrákfarok,
3 darab tintahal,
csipet só,
1 deci rizsbor,
evőkanál szójaszósz,
csipet fehér bors,
fél deci szezámmagolaj.
Elkészítése: a tintahalat megtisztítjuk a külső hártyától. A rákot és a tintahalat hosszanti irányban bevagdaljuk (ettől fog szétnyílni sütés közben). A zöldségeket 2-3 centis darabokra vágjuk. A zöldségeket és a tenger gyümölcseit forró olajban megpirítjuk, majd hozzáöntjük a rizsbort, a szóját és a fűszereket, 1-2 percig forraljuk. Miután beforraltuk, előmelegített tányéron szervírozzuk.
További ínycsiklandó receptekért kattints ide!
Hozzászólás zárolva.