Tepsis krumpli sajttal, szalonnával
Ez az az étel, ami átmelegít az esős őszi délutánokon: egyszerűen elkészíthető, hamar megvan, és fenomenális az íze. Ne sajnáljunk a gyomrunktól egy kis kényeztetést!
Hozzávalók
● 4 szép burgonya
● 20 deka sajt
● 1 pohár tejföl
● 2 gerezd fokhagyma
● 10 deka húsos szalonna
● őrölt kömény
● só, bors
● olívaolaj
Elkészítése
A burgonyát megmossuk, majd héjában sós vízben félig megfőzzük. Kicsit lehűtjük, lehúzzuk a héját, hosszában félbevágjuk, majd lapjával lefelé egy tepsibe tesszük, és jól meglocsoljuk olívaolajjal. A tepsit 200 fokos sütőbe tesszük, és a krumplit néhány percig pirítjuk, amíg a külseje nem kezd egy kis színt kapni. Ezután megfordítjuk a krumplidarabokat. Közben a sajtot lereszeljük, a felét belekeverjük a tejfölbe, hozzáadjuk az összeréselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés őrölt köménnyel, és ezzel a keverékkel megkenjük a krumplik tetejét, és rászórjuk a kockára vágott szalonnát, végül a maradék sajtot. Visszatesszük a sütőbe, és addig pirítjuk, amíg szép pirosra nem sül.
● Aki szereti, nyugodtan rajta hagyhatja a krumplin a héját.
● Vitathatatlan, hogy ez a tepsis krumpli forrón a legfinomabb, így a tálalásához ajánlunk egy fém tálalócsipeszt -ami persze akkor is jól jön, ha már nem olyan forró –, mert könnyű vele egyben tányérra tenni a burgonyát a rásült sajttal-szalonnával. Az ára 590 forint.
Az Életforma Shopban pedig még sokféle tányér közül kiválaszthatod a kedvedre valót, és a színes kistányérhoz illő nagy- és mélytányért is találsz.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.