Facebook hozzászólás
584

Tori karage – „rántott” csirke japán módra

Nem kell a távol-keletre utazni, hogy egzotikus ételeket kóstolhassunk. A következő receptünk könnyen elkészíthető és mégis varázslatos ízvilággal kényeztet: próbálja ki bátran!

Kép: Dishmaps.com

Hozzávalók:

4 csirkecomb,

2 evőkanál szójaszósz,

1 evőkanál reszelt fokhagyma,

1 evőkanál őrölt gyömbér,

1 nori algalap,

3 evőkanál kukoricakeményítő,

só, bors.

Elkészítése:

A kicsontozott csirkecombokat falatkákra vágjuk, az algalapot – ollóval – kis csíkokra szabdaljuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük. Megöntözzük a szójaszósszal, hozzáadjuk a fokhagymát, a kukoricakeményítőt és a gyömbért és alaposan megforgatjuk, hogy a sűrű massza mindenhol érje a csirkehúst.

Ezután a csirkét mintegy egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Utána kiszedjük a csirkedarabokat, és forró olajban aranybarnára sütjük. Vékonyra szelt citromkarikákkal díszítve tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!