Facebook hozzászólás
183

Torontál megyei korhelyleves

Ez az egytálételként is tálalható fogás érdekes keveréke a húslevesnek és az ismert savanyú leveseknek. Mondhatjuk, hogy mindkettő előnyeit ötvözi. Persze csak azok számára, akik nemcsak a húslevest, hanem a kiszela csorbát is kedvelik…

A kép illusztráció. Fotó: PP-archív/Fényes Gábor

Hozzávalók

1 egész csirke
2-3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
kevés olaj (zsiradék)
2 deci tejföl
fél citrom leve,
babérlevél, só, egész bors ízlés szerint

Elkészítése

A csirkét földarabolom, kicsit megsózom, majd a karikára vágott zöldségekkel és az egészben hagyott hagymával, néhány babérlevéllel és szemes fekete borssal megfelelő mennyiségű vízben felteszem főzni. Ha kell, még utána sózok egy kicsit. Ha elkészült a húslevest. Ezután gyönge, aranysárga rántást készítek, majd ezzel együtt fölforralom Tálalás előtt a lassan forró levesbe belehabarom a tejfölt, majd hozzáteszem a citromlevet, ha kell, kicsit többet is, hogy megadja a levesnek a kellemes savanykás ízét. Pirított kenyérkockával is lehet tálalni.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!