Facebook hozzászólás
443

Tűzdelt vaddisznócomb mangós chilimártásban, lencsefánkkal

Ehhez a recepthez kétségkívül idő kell, de jó munkaszervezéssel azért nem annyi, mint első pillanatra tűnik. A ráfordított munkának viszont meglesz a gyümölcse: egy különleges és harmonikus gasztronómiai élmény.

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
1,5 kiló vaddisznócomb
10 deka szalonna
fél kiló lencse
negyed kiló liszt
2 deci tejföl
fél csomag sütőpor
egy tojás
2-3 mangó
4-5 chilipaprika
egy kis fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
egy-egy zeller
egy-egy alma és narancs
egy-két evőkanál paradicsompüré
0,5–1 deci tejszín
só, bors
kakukkfű, borókabogyó, rozmaring, babérlevél

Elkészítése
A vaddisznócombot szalonnával megtűzdeljük, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és olajon minden oldalán elősütjük. Ezután kivesszük a zsiradékból, amiben egy kevés cukorral és paradicsompürével megpirítjuk a vöröshagymát, sárgarépát, zellert, almát és narancsot, sóval, borssal, kakukkfűvel, borókabogyóval fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Ebbe beletesszük a vaddisznócombot, és készre pároljuk, a közben elpárolgott folyadékot pótoljuk.
A mártáshoz a mangót kevés cukorral és sóval vajon pépesre pároljuk, majd turmixoljuk, tejszínnel beállítjuk a sűrűségét. A kettévágott és kimagozott chilipaprikát vékony szeletekre vágjuk, és beleforgatjuk a mártásba – vigyázva, hogy az ne legyen túl erős –, és készre főzzük.
A lencsét sóval, kevés cukorral, babérlevéllel megfőzzük, lecsepegtetjük, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, tejfölt, tojást, rozmaringot és a sütőport, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és egy fél órára hűtőbe tesszük. Fagyiskanállal kiszaggatjuk, és bő olajban kisütjük.
A vaddisznócombot felszeletelve, a gombóccal és a mártással tálaljuk, gyümölcsökkel, chilivel díszítjük.

Életforma-tippek

 A hús sütése közben elpárolgott folyadékot vörösborral is pótolhatjuk.

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

Igazán jól megsütni egy húst nem könnyű feladat. Azzá válhat viszont, ha jó edényt választunk hozzá. Aki már próbálta az öntött vasból készült lábasokat, sütőedényeket, az tudja, hogy fél siker, ha ilyenben készül az egybe sült hús. Mi most ezt a „kacsasütőt” ajánljuk a vaddisznócombhoz, az elősütéshez épp olyan jó, mint betenni a sütőbe.
Az Életforma Shopban persze számos más öntött vas edényt találhatsz!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!