Facebook hozzászólás
305

Uborkaleves, az őszi C-vitaminbomba!

Az esős, szeles őszies időjárásban fontos, hogy kellő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot vigyünk szervezetünkbe. Következő receptünk nem csak egészséges, de nagyon finom is!

olcsó, gyorsan elkészíthető és nagyon finom az uborkaleves – Kép: Pixabay

Hozzávalók:

2 darab kígyóuborka,

2 gerezd fokhagyma,

fél csomag apróra vágott friss kapor,

4 deci leveskockából főzött zöldségleves,

4 deci natúr joghurt,

1 citrom leve,

ízlés szerint só,

fehér őrölt bors.

Elkészítése:

a jól megmosott, kimagozott uborkákat tökreszelőn lereszeljük, picit besózzuk, és 10-15 percig állni hagyjuk. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a levesalapot, a joghurtot, majd alaposan összekeverjük. Borssal és citromlével ízesítjük, a tetejét kaporral díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk.

További ínycsiklandó recepteket itt találhat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!