Újhagymás, baconos csirkemell újkrumplival
A csirkemell és az újburgonya együttese elronthatatlan páros. A kalóriát nem érdemes számolni, egy kellemes séta oldhatja a bűntudatot.
1 kg újkrumpli
1 filézett csirkemell felkockázva
8-10 szelet bacon apróra felkockázva
fél fej lila hagyma
1-2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors
Elkészítése
Az újkrumplit megpucoljuk, feldaraboljuk,
és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük,
és hagyjuk hűlni, mert így kevésbé törik szét.
A serpenyőben kevés olívaolajon pörcösre pirítjuk a szalonnát, s amikor elkészült, kiszedegetjük egy tányérba. A visszamaradt finom olívaolajos zsíron megpirítjuk a felkockázott, sózott-borsozott csirkemellet. Amikor majdnem elkészült, rászórjuk az összenyomott fokhagymát és az apró darabokra vágott hagymát, valamint a vékonyan felkarikázott újhagymát. Kicsit így együtt pirítjuk a húst a hagymákkal, végül hozzáadjuk a langyosra hűtött újkrumplit, s amikor az is jól átforrósodott, rászórjuk a szalonnapörcöket és a felaprított petrezselymet. Mesés illatok!
Hozzászólás zárolva.