Uzsonnára: Egri tepertős pogácsa
Délutáni nassoláshoz, avagy egy kiadós leves, avagy a könnyű vacsora után is kívánunk valami sütit. Habár elmegy a pogácsa a sörözés mellé is. Csak legyen. Főleg, ha tepertős.
Egri tepertős pogácsa
Elkészítési idő: 60 perc
Energiatartalom: 1 adag: 260 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
– ízlés szerint őrölt bors
– ízlés szerint só
– 5 dkg zsír
– 2 dl tejföl
– 3 db tojássárgája
– kevés tej
– 2 dkg élesztő
– 25 dkg tepertő
– 50 dkg finom liszt
Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a darált tepertővel, a kevés tejben megfuttatott élesztővel, 2 tojássárgájával, a tejföllel meg a zsírral. Sóval, törött borssal ízesítjük, és jól kidolgozva másfél órát pihentetjük.
Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét késsel berácsozzuk, és tojássárgájával megkenjük. Még 10 percig pihentetjük,majd jól előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Jó Étvágyat Kívánunk!
forrás: www.vidékize.hu
Hozzászólás zárolva.