Facebook hozzászólás
434

Vaníliafagyi eperrel – maga a mese

Ez egy igazán klasszikus fagyirecept. Használhatsz a vaníliás cukor helyett vaníliarudat. Vágd ketté, kapard ki a belsejét, és azt tedd bele! Ettől még intenzívebb lesz a fagyid íze! Vendégváráshoz egész egyszerűen parádés megoldás, mert előre el tuod készíteni, és nem akkor kell vele bíbelődni, amikor már inkább beszélgetnél… Akkor már csak a díszítés van hátra! 

Vaníliafagylalt eperrel, Kép: staticflickr
Vaníliafagylalt eperrel, Kép: staticflickr

Hozzávalók: 

  • 0,5 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • pár csepp eperszirup

Elkészítés:

Kezd forralni a tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral. Egy nagyobb lábasban a tojásokat alaposan keverd el a cukor másik felével. Folyotonos kavargatás mellett öntsd hozzá a forró tejet. Öntsd az egészet vissza az eredeti tejes lábasba, és kevergesd tovább, amíg sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről, és kevergesd tovább. Szűrd le, hűtsd le, és mehet is a fagyasztóba. Tálaláskor díszítsd eperrel, fagyidíszekkel, epersziruppal! Remek nyáresti nyalánlság! Vegyítheted eperfagyival is! Jó étvágyat!

A medvék nyomában: a málna a népszerűségi toplisták élén
A nyárban a legjobb a málna, és kész. Mindegyik gyümölcs jó, mindegyik finom, mindegyiket szeretjük, de a málna verhetetlen. Nincs az a mennyiség, amit könnyedén be ne lehetne lapátolni belőle.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!