Vargányás sült pisztráng a Bakony aljából, ahogy Márti szereti
A pisztrángot is szeretem, a vargányát is, ez a fogás meg ennek az elegye. A Békás-szorosban tanultam, hogy a pisztrángot kukoricás lisztben kell megforgatni. A Bakony szélén pedig adja magát a vargányás krumpli! Próbáljátok ki!
Hozzávalók két pisztrángkedvelőknek:
- 2 pisztráng
- 1 citrom
- 2 ek (kukorica)liszt (a kukoricától isteni íze lesz!)
- só
- forró olaj
Hozzávalók a körethez:
- 2 nagyobb burgonya
- 20 dkg vargánya kockára vágva
- 5 dkg reszelt sajt
- fél póréhagyma karikázva
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Csutakold le a két krumplit, és héjában tedd fel főni sós vízben. Tisztítsd meg a gombákat, vágd kockára, kevés vajon dinszteld meg a pirított hagymával. Ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával. (Nem szoktam összeturmixolni, mert imádom a fogam alatt a gombadarabokat!) Ha krumpli megfőtt, vágd ketté, közepéből kanalazd ki a puha burgonyát, keverd össze a már kész masszával. Töltsd vissza az egészet a héjas burgonyába, szórd meg a reszelt sajttal. Tedd forró sütőbe!
Alaposan mosd meg a pisztrángokat, majd itatgasd le. Sózd, borsozd, tégy rá pici citromlevet. Hempergesd meg kevés (kukorica)lisztben, majd hirtelen süsd ki forró olajban. Lehetőleg a halak ne érjenek össze!
Jöhet a tálalás, tedd középre a pisztrángot, két oldalára a vargányás burgonyafelet a rásült sajttal. Nagyon-nagyon finom! Imádni fogod!
Hozzászólás zárolva.