Facebook hozzászólás
883

Villámgyors tejszínes húsgolyó

Mindig jó, ha van tartalékban egy olyan recept, ami gyorsan elkészíthető, hiszen az időhiány mindig szorongatja az embert. Ráadásul ez egy igen gazdaságos fogás, mint a fasírtok általában.

Ha éppen nincs kéznél burgonyapüré(maradék), és nem akarunk vacakolni a krumplifőzéssel (mert akkor nem lesz olyan villámgyors ez az egész konyhaakció), akkor használjunk picit több prézlit!

Kép: PP archív/Fényes Gábor

Hozzávalók

1 fej apróra vágott vöröshagyma
10 deka krumplipüré
3 evőkanál zsemlemorzsa
50 deka darált hús (marha, sertés, baromfi)
5 evőkanál tejszín (esetleg tej)
1 marék apróra vágott petrezselyem
1 tojás
3 evőkanál olvasztott vaj
olaj, só

Elkészítése

A hagymát kevés olajon megdinszteljük. A darált húsba belekeverjük a párolt hagymát, hozzáütjük a tojást, megsózzuk, összekeverjük, majd hozzáadjuk a krumplipürét, a prézlit, a petrezselymet és a tejszínt. A masszát jól összegyúrjuk, és gombócokat formálunk belőle. Lehet azonnal is hozzálátni a sütéshez, de jót tesz neki, ha pihenni hagyjuk. A gombócokat bő olajban kisütjük. Lehet azonnal tálalni, de hidegen is finom.

Tipp: ha apró gömböket formálunk a masszából, fogpiszkálót beleszúrva látványos és jóízű vendégváró!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!