Facebook hozzászólás
1 270

Vörös sügér zellerkrémmel és rókagombával

Ha könnyű ételekről beszélünk, a halakat, rákokat sem hagyhatjuk ki a sorból. Igaz, nálunk nem annyira népszerűek, mint más országokban, de a zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.

A sügér húsa egészséges – Kép: PP Archív

Hozzávalók:

4 szelet vörössügér-filé,

20 deka rókagomba,

2 zeller,

10 deka vaj,

5 deka mogyoróhagyma,

1 deci halalaplé,

fél-fél deci vörös- és fehérbor,

fél deci tejszín,

5 deka pancetta (olasz húsos szalonna),

olaj a sütéshez, a

z ízesítéshez extra szűz olíva,

só és frissen őrölt bors.

Elkészítése:

egy serpenyőben kevés olajon aranybarnára pároljuk a rókagombát és a pancettát, hozzáadjuk a mogyoróhagymát, még 5-8 percig együtt pirítjuk őket, felöntjük a halalaplével és a fehérborral, majd összeforraljuk. A lé felét kimerjük, hozzáadjuk a tejszínt, sóval és borssal ízesítjük. Közben a halszeleteket sózzuk, borsozzuk, serpenyőben forró olívaolajon három percig a bőrös oldalukon aranyszínűre pirítjuk. Az olívába rozmaringágat teszünk, a halszeleteket megfordítjuk, és áttetszőre pároljuk. A gondosan megtisztított, darabokra vágott zellert gőzben 20 percig pároljuk, ha megpuhult, pépesre törjük, tejszínnel és vajjal vagy csak olívaolajjal simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a tányérra két kanál zellerpürét teszünk, rá a párolt hal, a tetejére a gomba kerül.

További egészséges és finom receptért kattintson ide!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!