Vörösboros marharostélyos
A marhahúsból készült ételek a legtöbb esetben méltatlanul háttérbe szorulnak a csirke, vagy sertés étkek mögött. Pedig a marhahús nem csak egészséges, de nagyon finom is!
Hozzávalók:
6 szelet rostélyos,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 deci vörösbor (kékfrankos),
2 gerezd fokhagyma,
2 kis szál fehér- és sárgarépa,
1 kis darab zeller, csipet kakukkfű,
1 evőkanál paradicsompüré,
20 deka vörös szőlő, olaj,
2 babérlevél,
2 kiskanál cukor.
Elkészítése:
A hússzeleteket picit megsózzuk, majd forró olajon mindkét oldalukat hirtelen megsütjük, és tálra szedjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a karikára vágott zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, s pár percig együtt forraljuk. Sózzuk, beletesszük a többi fűszert, felöntjük vízzel, és visszatesszük a hússzeleteket. Lefödve lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús megpuhul, közben pótoljuk az elfőtt vizet.
Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a vörösbort, és azzal pároljuk puhára. Végül, a húst kivéve, a mártást a zöldségekkel turmixoljuk, majd a visszahelyezett hússal összeforraljuk. Egy edényben a cukrot karamellizáljuk, beletesszük a szőlőszemeket, összerázzuk, és 12 percig pirítjuk. A kifőzött tésztára tesszük a hússzeleteket, leöntjük a mártással, és körbedíszítjük a szőlőszemekkel.
Hozzászólás zárolva.