Facebook hozzászólás
193

Zöldséges csirkehúsleves

Rendkívül ízletes, és nem kell órák hosszat a konyhában rostokolnunk. Nem mellesleg pedig fogyókúrás célra is kiváló! Próbálja ki ezt az egyszerű levesreceptet, nem fogja megbánni!

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell filé

1 kis fej vöröshagyma,

2 nagyobb sárgarépa,

10 dkg gomba,

4 evőkanál olaj,

2 babérlevél,

1 evőkanál liszt.

A galuskához:

5 dkg vaj,

10 dkg liszt,

1 teáskanál vágott petrezselyem,

1 tojás,

Elkészítése:

A húst megtisztítjuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát finomra, a sárgarépát előbb négybe, majd szeletekre, a gombát cikkekre vágjuk. Az olaj felét felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát. Rátesszük a mellfilét,  fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, és kevés vizet hozzáöntve lefedve pároljuk. Ha elpárolog a víz, pótoljuk. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a sárgarépát, a babérlevelet. Ráöntünk 1 liter vizet, borsozzuk, és 5 percig kíméletesen főzzük. A rántáshoz a maradék olajon megpirítjuk a lisztet, és besűrítjük vele a levest. Lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Amikor már egészen puha a hús, beletesszük a gombát, tovább főzzük pár percig, hogy a gomba is megpuhuljon.

Amíg a leves fő, elkészítjük a galuskákat. A vajat 1 dl vízzel lábasba tesszük, felforraljuk. Amikor forr, beleszórjuk a lisztet, és lassú tűzön 1 percen át kevergetjük. Félrehúzzuk, langyosra hűtjük. A langyos masszába keverjük a petrezselymet, a tojást és egy csipet sót. Jól összedolgozzuk. Két kanál segítségével galuskákat szaggatunk sós, forró vízbe, és a mérettől függően 5-10 percen át gyöngyözve főzzük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!