Zöldséges kagylóragu szerecsendiós burgonyával
Tudományosan kimutatott tény, hogy a mediterrán koszt élettanilag igen jó hatású, a szemnek és az ínynek nyújtott élvezeteken túl az egészséges élet egyik titka.
Fűszeres kagyló burgonyával
Hozzávalók:
25 dkg friss kagylóhús
80 dkg burgonya
15 dkg gomba
12 dkg reszelt sajt
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
4 evőkanál olívaolaj
2 mokkáskanál szárított kakukkfű
1 csokor petrezselyem zöldje
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
2 dkg vaj
2 tojássárgája
1 dl tejszín
csipetnyi reszelt szerecsendió
A megtisztított gyökereket kis kockákra, a gombát cikkekre vágjuk, majd megfuttatjuk az olajon. Sózzuk, borsozzuk, finomra vágott petrezselyem zöldjével és kakukkfűvel fűszerezzük, majd kis lángon, fedő alatt 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a kagylót, 1-2 percig együtt pároljuk, azután a tűzről levesszük. A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd kivesszük, melegen meghámozzuk, és áttörjük. Hozzáadjuk a tejszínt, az olvasztott vajat, és a tojás sárgákkal jól kikeverjük.
Megsózzuk, szerecsendióval ízesítjük. A zöldséges kagylóragut tűzálló tálba tesszük, befedjük a burgonyás masszával, megszórjuk a reszelt sajttal, és forró sütőben szép aranybarnára sütjük.
Hozzászólás zárolva.