Facebook hozzászólás
298

Zöldségleves Gombás tarhonyás töltött burgonya Kakaós ostya

Egyszerű és gyors háromfogásos menüt állítottunk össze a mai napra. Akinek nincs elég ideje mindhármat elkészíteni, az bármelyiket választhatja közülük,- vacsorára is.

TAVASZI ZÖLDSÉGLEVES

Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg póréhagyma, 25 dkg sárgarépa, 35 dkg zeller, kb. 30 dkg pulykamellfilé, 1-2 ek. olívaolaj, pirospaprika, 3 ág kakukkfű, 1,5 l zöldségleves (kockából), 1 babérlevél, 5-10 dkg tészta, 10 dkg mélyhűtött zöldborsó, só, bors.

Elkészítése: A megtisztított pórét és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A répát és a zellert feldaraboljuk. A húst felkockázzuk, majd a felhevített olajon aranybarnára sütjük és megsózzuk. Félrehúzzuk, és megszórjuk a pirospaprikával. A húst kivesszük, és a visszamaradt zsiradékban megpároljuk a zöldségeket és a borsót. Felöntjük a levessel, beletesszük a babérlevelet, a kakukkfüvet, és fedő alatt kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a tésztát és a húst, majd 5-6 perc alatt készre főzzük. A kakukkfű eltávolítása után a levest sóval, borssal ízesítjük.

GOMBÁS TARHONYÁVAL TÖLTÖTT BURGONYA

Hozzávalók: 15 dkg sajt, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg gomba, 12 szem burgonya, 1 pohár tarhonya, kevés olaj, kevés fűszerpaprika.

Elkészítése: A burgonyákat megmossuk, megtisztítjuk, kettévágjuk és egy kiolajozott tepsibe téve sütőben megsütjük. A sütőből kivéve kikaparjuk a közepüket (ezt a krumplik köré halmozhatjuk). A tarhonyát megpárolunk kevés olajban, külön megpároljuk a gombát paprikás lében, és mikor mindkettő puha, összevegyítjük. Ezzel megtöltjük a burgonyákat és kivajazott, tűzálló tálba téve, meglocsoljuk a tejföllel, meghintjük reszelt sajttal és forró sütőben átsütjük.

KAKÓKRÉMMEL TÖLTÖTT OSTYASZELET

Hozzávalók: 1 csomag ostyalap (10 dkg); a krémhez: 3 egész tojás, 9 ek. cukor, 3 ek. keserű kakaópor, 10 dkg vaj/margarin; a mázhoz: 1 ek. keserű kakaópor, 1 ek. cukor, 2 ek. víz, 1 ek. vaj/margarin.

Elkészítése: A tojásokat kikeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd egy lábosban lassan, nem nagy lángon, folyamatos kevergetés mellett összefőzzük. Ha elkészült félrehúzzuk, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a vajat/margarint. Megkenjük a lapokat, és bevonjuk a mázzal, amelyhez összefőzzük a hozzávalókat, és ha kész, a tűzről levéve simára keverjük benne a vajat/margarint.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!