Facebook hozzászólás

Zsírjára sütött libamáj, ahogy Márti készíti

Gondosan készülj fel a libamáj sütésére, hiszen drága alapanyaggal fogsz dolgozni! Számomra ez szinte egy szertartás, annyira imádom! A cél, hogy úgy kapj ízletes, sült libamájat, hogy a súlyából ne veszítsen! Már most elkészítheted ezt a finom farsangi fogást, hiszen így lesütve sokáig eláll! Ha mondjuk a hétvégén buliztok, ezt már most elkészítheted, és mire a vendégek megjönnek, a zsírszag is kimegy a lakásból! Munkára fel!

Hozzávalók:

sült libamáj csatos üvegben, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • 1 kb. 80-90 dkg-os libamáj
  • kb.1 kg libaháj
  • libaleves (vagy leveskockából készült húsleves)
  • 1 gerezd fokhagyma egyben
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 l jeges tej

Elkészítés:

Mosd meg a májat, tisztítsd meg a vastag erektől, majd tedd egy éjszakára jeges tejbe a hűtőbe. Tisztítsd meg a libahájat is, nehogy toll vagy más szennyeződés maradjon rajta, majd kockázd fel.

Másnap vedd ki a májat tejből, töröld szárazra. A háj felét tedd egy lábas aljába, fektesd bele a májat, majd takard be a megmaradt hájjal. Öntsd fel a libalevessel, dobd bele a fokhagymát, és lefedve kb. 30 percig lassan forrald. Ekkor szűrőlapáttal kiemeled a májat egy jénaiba vagy egy csatos tetejű befőttes üvegbe. A lángot felcsavarod, fedő nélkül addig forralod, amíg zsírjára nem sül, és a háj puhulni nem kezd. Kapd le a tűzhelyről, várj pár percig, majd dobd bele a pirospaprikát. Sűrű szűrőn keresztül öntsd rá a májra, és hagyd megdermedni. Csak tálaláskor sózom, amikor pirítósra kenve tálalom. Kitűnő előétel! Adhatsz hozzá koktélparadicsomot, zöldpaprikát, ha olyan a társaság, újhagymát! Akkor is jó, ha ajándékot szeretnél vinni a buliba! A csatos üveg tetejét kösd át színes papírral, köss rá egy színes masnit, és kész is az ízletes ajándék!

Nagy bulikban a parasztos töltött káposzta is nyerő!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ne csak a cica bajszán csillogjon

A tej- és a tejtermékek a kiegyensúlyozott táplálkozás részei, hiszen számos olyan vitamint és ásványi anyagot…

Babákkal dalolnak az idősek

Nagy-Britanniában egyre több olyan kezdeményezést indítanak útjára, ami a generációk közötti szakadék áthidalására…
1 / 1 505

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

Receptek

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!