Facebook hozzászólás
435

Ősz az igazi grillszezon!-A Házi Séf 17 kitűnő receptje!

Sokan azt tartják, a nyár az igazi grillszezon. Pedig a grillezéshez egyáltalán nem hiányzik a kánikula, sokkal kellemesebb parázson sütögetni, ha a nyár heve már alábbhagyott, hisz elég hőt sugároz az izzó faszén. Persze az jó, ha nem túl hűvös az idő, meg nem esik az eső – mert hát végül is szabadtéri programról lenne szó –, de csapadékmentességet a nyári hónapok sem garantálnak. Így hát egy grillpartihoz nagyon is alkalmasak a szép őszi napok, amikor még a parázsra való zöldségek beszerzése sem jelent gondot. Egy-két jó recept, és a sütögetés nemcsak jó időtöltéssé, hanem gasztronómiai élménnyé is válhat. A Konyha & Fürdő ehhez kíván most néhány ötlettel hozzájárulni.

Előételek

Bruschetta-trió mozzarellás ruccolasalátával
Hozzávalók: 4 darab mozzarella sajt, 20 deka ruccola, 8 szelet bacon, fél deci extra szűz olívaolaj, tengeri só, frissen tört bors. A bruschettához: 4 szelet magos kenyér, 15-15 deka cukkíni és padlizsán, 4 szem paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 deci olívaolaj, 1 csokor petrezselyem.
Elkészítése: a padlizsánt és a cukkínit külön-külön apró kockára vágjuk, forró olajon megpirítjuk, a fűszerekkel ízesítjük, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomot apró kockára vágva nyersen, a fűszerekkel ízesítve keverjük össze. A kenyérszeleteket két oldalukon megpirítjuk, majd a háromféle feltétet rátálaljuk. A mozzarella sajtokat kézzel széttépjük, lazán átforgatjuk a ruccolával, olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük. A bruschettát a tányérra tesszük, mellé a salátát. A tetejére ropogósra sütött baconszeleteket teszünk.

Saláta sonkával
Hozzávalók: 2 fej saláta, 1-1 kígyóuborka, kaliforniai paprika, 1 fej lilahagyma vagy pár szál újhagyma, 1 doboz koktélparadicsom, 8 deka serrano sonka, 2 tojás, díszítésnek 1 csomag retek. Az öntethez: 2 deci joghurt, 2 evőkanál tejszínes torma, pár csepp, citromlé, olívaolaj, só.
Elkészítése: előkészítjük és feldaraboljuk a zöldségeket, picit sózzuk, kevés olívaolajat rácsöpögtetve átkeverjük. A sonkát szélesebb csíkokra vágjuk, a csíkokból tekercseket csavarunk, és beleszurkáljuk a salátahalmokba. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felcikkezzük, és a salátára rendezzük. A joghurtból, citromléből és a tormából öntetet készítünk, és rákanalazzuk.

Padlizsánkrém
Hozzávalók: 1 darab padlizsán, 3 deka fokhagyma, 1,5 deci majonéz, 1 deci tejföl, 2 fej vöröshagyma, ízlés szerint só, bors.
Elkészítése: a padlizsánt kis lángon minden oldalán megsütjük, meghámozzuk. Hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majonézt, sót és borsot. Az egészet mixerrel krémes állagúra keverjük. Félbevágott zöldpaprikába töltve tálaljuk. Pirítóst, pitát vagy pizzaszeletkéket adunk hozzá.

[galeria azonosito=”old_217″ nyitokep=”https://www.eletforma.hu/images/galeria/1956.jpg” kepalairas=” Képgaléria megtekintése”]



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!