Facebook hozzászólás

4 TIPP A MEGELŐZÉSHEZ

Minden nagyvárosi nőt érint az urban aging

Az urban aging, vagyis városi öregedés közé soroljuk mindazokat a bőrelváltozásokat, melyeket a nagyvárosi légszennyezettség és egyéb környezeti behatások váltanak ki. A mindennapi rohanásban, a szmogban, a felszálló porban ugyanis olyan méreganyagok és egyéb káros vegyszerek találhatók meg, amelyek a bőr idő előtti öregedését okozzák. Ahhoz, hogy hatékonyan fel tudjuk venni a kesztyűt az urban aging tüneteivel szemben, sokkal intenzívebb védelemre és a bőr regeneráló képességének fokozott elősegítésére van szükség.

Mit tehetünk ellene?

– A nagyvárosok és az ipari gyárterületek lakóinak bőre nagy terhelésnek van kitéve, így elsődleges feladatunk az, hogy méregtelenítsük arcbőrünket, és védjük a további behatásoktól – magyarázza Oláh Róbert, az ismert organikus arcápolókat gyártó vállalt termékfejlesztési vezetője. Hozzáteszi: a biotechnológiának és a természetben fellelhető, organikus alapanyagoknak köszönhetően olyan innovatív arcápolási szerek állnak ma már rendelkezésre, melyek segítségével minimalizálni tudjuk a méreganyagok bőrbejutását illetve felszívódását.

Az urban agingben érintettek számára azok az organikus arcápolók a legjobb választások, amelyekben aktív szén és magnetit is megtalálható. Ezek ugyanis mágnesként szívják magukba és kötik meg a szennyeződéseket, hogy aztán bő vízzel el is távolíthassuk. A hatékony méregtelenítés után pedig nincs más dolgunk, minthogy válasszunk egy olyan arcápolót, amely effektív hatóanyagainak köszönhetően eredményesen védi arcbőrünket.

Urban aging, Kép: natics
Urban aging, Kép: natics

Ilyen arcápolót válassz:

– Rendkívül fontos, hogy olyan organikus alapanyagokból készüljön arcápolónk, melyek valóban védelmet tudnak nyújtani arcbőrünk számára a méreganyagokkal szemben, és elő tudják segíteni a sejtregenerációit is – mutat rá a szakértő. A szakember úgy véli, négy kiemelkedő hatóanyag együttes alkalmazása segítségével többé nem kell tartanunk az urban aging bőrkárosító hatásától.

Az ectoin

Az ectoin egy igen különleges hatóanyag, melyet a kutatók a sivatagban fedeztek fel. Úgy tudni, a növényi alkotóelemet az egysejtűek használják a szélsőséges behatások elleni védelemben. A bőrön szabályos védőpajzsként működik, hiszen egyaránt véd a káros sugárzásoktól, a kék fénytől és az extrém hőingadozásoktól is.

Négy arcápolási baki, amit a leggyakrabban elkövetsz

Tonizálás, Kép: Natics
Kép: Natics

Elengedhetetlen a tudatos arcápolási rutin kialakításához, hogy az arcmosástól kezdve a hidratáláson át a sminklemosásig körültekintően, odafigyelve használjuk arcápoló készítményeinket. Az ismert organikus arcápolási szereket gyártó vállalat szakértője szerint vannak azonban olyan alapvető hibák, amelyeket nagyon sokan elkövetnek − vagy azért, mert időhiányban szenvednek és felgyorsítanák arcápolási rutinjukat, vagy azért, mert nem megfelelő készítményt használnak. Az is gyakran előfordul, hogy egész egyszerűen nem tudják, hogyan kell rendeltetésszerűen alkalmazni a megvásárolt cuccokat.

Phytosteril macadamiate

A bőr barierr rétegének optimálisan hatékony működését, azaz a természetes védőfunkciót segíti elő a phytosteril macadamiate. Miközben selyemrétegként öleli körbe arcbőrünket, nyugtató hatást is kifejt.

Hialuronsav

A bőr sejtjeibe zárja a nedvességet, így folyamatos hidratáltságot nyújt az arcbőrnek.

C-vitamin

Stabil formában, az Ethyl Ascorbic Acid a legmodernebb C-vitamin derivátumként tartják számon, amely azon túl, hogy regenerálja az UV károsodott bőrt, megköti a szabadgyököket, ezáltal csökkenti a bőr gyulladását és üde, egészséges arcbőrt varázsol.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Felszökhet a láz a lakásvásárlási piacon

2020. január 1-jén 27 százalékra emelkedik az újépítésű lakások értékesítését terhelő – jelenleg kedvezményes – 5…

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…
1 / 349

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 159

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!