Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Rekord melegek!

Bár front nem érkezik, a szervezetünket érő terhelés mégis fokozódik. Az átlagosnál több mint 10 fokkal melegebb időben a melegfrontot jellemző tünetek erősödhetnek fel leginkább.

Az októberi nyár tovább folytatódik: egy anticiklon peremén meleg légtömegek áramlanak fölénk, emiatt a délutáni csúcsértékek helyenként a 27, 28 fokot is elérik. Az ilyenkor megszokottnál 12, 13 fokkal melegebb van, ez pedig rendkívül megviseli a szervezetünket.

− A reggeli időszakban egyre makacsabb ködfoltok képződnek, amelyek elsősorban a Dunántúlon napközben is megmaradnak. A nyirkos, hűvös reggelek az ízületeseket viselik meg leginkább – magyarázza a meteogyógyász.

Csipkebogyó őszies, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A gyors és intenzív melegedés szinte nyári időt eredményez, ilyenkor a legtöbb páciens kínzó, szűnni nem akaró migrénre, szokatlan fáradtságérzetre és alvásproblémákra panaszkodik. A nagy napi hőingás következtében a vérnyomáspanaszok és a keringési problémák szintén fokozódnak, a legnagyobb veszélyben az idősek és a krónikus betegek vannak. Az ízületesek sem örülhetnek, a következő napokon tartós ízületi bántalmak jelentkezhetnek főleg a nap első részében.

− Azt javaslom, hogy aki az elmúlt időszakban hasonló tüneteket tapasztalt mindenképp jelentkezzen be egy meteogyógyászati kivizsgálásra, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú – ajánlja Pintér Ferenc.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!