MAX REMEKE
Rakottas kínai kel
Végtelen a variálhatósága a darált húsnak. Közülük is a pulykára ájul derék házi szerzőnk. Íme, Max húsos rakottasa, amit derekasan felturbózott egy kis káposztával…És milyen jól tette!
Hozzávalók:
- 1 fej (kínai) kelkáposzta
- 70 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 40 dkg rizs párolva
- 2 csomag carbonara alap
- 1 doboz tejföl
- só, bors, vegeta
Elkészítés:
A káposztát negyedekre vágom, kikanyarítom a torzsáját, és lobogó vegetás vízben főzöm kb. 5 percet, majd utána alaposan lecsepegtetem, és kihűtöm. Közben a hagymát kevés zsiradékon lepirítom, ráteszem a darált húst, és azt kevergetve fehéredésig sütöm. Rászórom a carbonara port, és felengedem kb. 7 dl vízzel (ami lehet akár a vegetás fözőlé is), és lassan beforralom. Hagyom rotyogni 10 percet, utána lezárom az energiát, és belekeverem a rizst. Hagyom egy kicsit hogy érjenek az ízek. Közben a kihűlt káposztát csíkokra vágom. Egy kiolajozott mélyebb tepsiben elterítem a rizst, rárakom a káposztát, egyenletesen elosztom, majd meglocsolom egy kis vízzel hígított tejföllel. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt 200 Cº-on megsütöm. Nagyon finom, lakatató étel, és egy alternatíva, ha ki akarunk lépni a hagyományos pörkölt alapú rakott ételekből.
Kínai csirkeleves üvegtésztával – ahogy Márti szereti
Azért is szeretem a keleti konyhát, mert nagyon sok különleges íz tud párosulni valami egészen egzotikus kéjjel! Ez a leves mindent tükröz! Azt tudni kell, hogy a keleti konyhaművészetben nem a “leves-második-desszert” menürend a módi. Egyszerre tesznek ki minden fogást, a levest is, és mindenki abból “csemegézik”, amiből csak akar!
Hozzászólás zárolva.