SÖRÖSÖK AJÁNLJÁK KARÁCSONYRA
Szent Jakab kagyló argentin rákfarokkal
Pompás falatok kerülnek ki karácsonykor is a mediterrán konyhából. Sokan félnek belevágni ilyenkor valami újba, pedig nagyon megéri, és még egyszerű is! Ezzel a fogással például egyszer sikerült úgy elvarázsolnom a páromat, hogy onnantól sok fogásra már nem volt szükség! Próbáljátok ki, és lesz nektek is egy jó kis meglepetés!
Fontos, hogy a rákot és a kagylót mindig nagyon hirtelen süssük 160-180 Celsius fokra előmelegített serpenyőben, olívaolajon. Akár páncélban, akár anélkül sütjük, a lényeg, hogy éppen csak kérget kapjon!
Mit igyunk hozzá?
Üdén szénsavas világos ale típusú sört!
Extra tipp:
A serpenyőbe tehetünk fokhagymát, citromlevet, az elkészült fogásunkat pedig tálalhatjuk csíraválogatással és yuzu citromos olíva olajjal.
Karácsonyi mediterrán kagylóleves
Dubrovnikban kóstoltam először ezt a remek levest. Úgy gondolom, hogy karácsony közeledtével ez is egy kis különlegesség lehet a hétköznapokban. Szerencsére ma már nemcsak friss, hanem fagysztott fekete kagylót is lehet nálunk vásárolni, és a jó hírem az, hogy abból is nagyon finom lesz! Próbáld ki, ha szereted a tenger gyümölcseit, vagy csak szeretnél egy különlegességet tálalni a barátaidnak! Nagy meglepetés lesz!
Hozzászólás zárolva.