EGYÜNK TÖBB HALAT!
Édes-csípős afrikai harcsa
Sokszor találkozunk ezzel a felhívással, de igazából ez mondat mindig elsikkad. Amúgy meg milyen halat? Itt van például az afrikai harcsa. Tömör a húsa, nincs iszap íze, bátran lehet sütni, főzni, párolni. Érdemes kipróbálni, megkóstolni. Ezt a finomságot tálalhatod párolt rizzsel vagy zöldsalátával – ajánlja a maxkonyhaja.hu!
Hozzávalók:
- 60-70 dkg afrikai harcsafilé
- 4-5 dl kókusztej
- 1-1 szál sárga és fehérrépa
- 1 kisebb póréhagyma
- evőkanál szójaszósz
- evőkanál halszósz
- 1 evőkanál csípős paprikakrém
- 1-2 evőkanál csemege paprikakrém
- 1 evőkanál fehér borecet
- 1 evőkanálnyi mogyoróolaj vagy olívaolaj
- 1-2 teáskanálnyi aprított petrezselyem zöldje
- 1-1 mokkáskanálnyi őrölt gyömbér és citromfű
Elkészítés:
- Vágjuk a harcsafilét 4-6 szeletre. Keverjük össze a szójaszószt a halszósszal, a paprikakrémmel, a gyömbérrel és a citromfűvel.
- Forgassuk a halszeleteket a páclébe, és pár percet hagyjuk benne. Pucoljuk meg a répákat, vágjuk csíkokra, a pórét pedig fél karikákra.
- Melegítsük meg egy serpenyőben az olajat, és süssük meg a halszeletek mindkét oldalát 2-2 percig.
- Vegyük ki egy tányérra a megsült halszeleteket. Tegyük a répákat a serpenyőbe, és folyamatos keverés mellett pirítsuk pár pillanatig.
- Adjuk hozzá a póréhagymát, keverjük jól össze és 2 percig pirítsuk. Öntsük rá a megmaradt páclét, az ecetet és a kókusztejet.
- Forraljuk fel, és tegyük vissza a halszeleteket. Pároljuk még 4-5 percet, de óvatosan kevergessük, ne essenek szét a halszeletek.
Tejszínes halleves burgonyagombóccal
Hal és burgonya (Fish&Chips), a klasszikus, más kivitelben, levesként. Nyilván amelyik páros sütve jól illik egymáshoz, az főzve sem lehet ellenség. Ismét egy olyan leves, ahol meg lehet mutatni a hal ezernyi arca közül egy újabbat. Ha ki tudunk lépni a halászlé, sült hekk (sicc!) és harcsapaprikás háromszögből, és egy kicsit nyitottak vagyunk, akkor rájövünk, mennyi minden kihozható egy jó alapanyagból.
Hozzászólás zárolva.