HA CSAK CSENDBEN OLVASNÁL...
Sajtos burgonyakrémleves
Nem titkolt szándékom, hogy megmutassam, mennyire egyszerűen lehet egy tál levest vagy egy könnyebb vacsorát készíteni. Itt ez a tartalmas leves, amit a különböző sajtokkal és burgonya fajtákkal jól lehet variálni. Max szerin t ezt kortyolgatva pompásan telik majd a délután.
Hozzávalók:
- 60-70 dkg burgonya
- 4-5 dl zsíros tej (min. 2,8%-s)
- 15-20 dkg félkemény reszelt sajt + a tálaláshoz
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 kisebb fej (fehér) hagyma
- 1-2 evőkanál olaj vagy zsír
- 2-3 teáskanál ételízesítő (sómentes)
- só
Elkészítés:
- Vágjuk a hagymát apróra, a burgonyát kis kockákra. Kevés zsíron pároljuk a hagymát üvegesre, sózzuk meg, és adjuk hozzá a burgonyát. Pároljuk pár percet, hintsük meg az ételízesítővel, keverjük össze, majd engedjük fel egy liter hideg vízzel. Forraljuk fel, keverjük bele a tejet és 15-20 percig főzzük.
- Adjuk hozzá a tejfölt és egy bot mixerrel dolgozzuk krémesre. Keverjük bele a reszelt sajtot főzzük még 3-4 percet. Tálaláskor tegyünk a tetejére reszelt sajtot és adjunk hozzá ropogós leveles falatkát.
Jó étvágyat hozzá! Max
Tejszínes tárkonyos színes zöldségleves
Leves. Hetente legalább kétszer, háromszor (többször is lehet) leves kell ennem. Szeretem. Nem kell egy erős levesnek lenni, elég egy jó zöldséges vagy krémleves. Somogyi Zoltán Max igazán kellemes finomságot ígér nekünk!
Hozzászólás zárolva.