Zsenge és könnyű
Spárgakrémleves fehérbabbal
Az első melegebb napsugarakkal megjelent a friss spárga a piacokon. Kicsit még drága, de ha te is vágysz a tavasz egyik legkülönlegesebb zöldségére, érdemes áldozni rá.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes hagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 csomag spárga
- 1 doboz cannellini fehérbab
- 1 l zöldségleves (alaplé vagy víz)
- só
- bors
- + tejszín, petrezselyem a tetejére
A spárgát megmossuk és letörjük a fás részét.
Néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit kb. 3 centis darabokra vágjuk.
Egy fazékban felmelegítjük az olívaolajat, beledobjuk a hagymát és puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a spárgát, a babot.
Felöntjük a zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd a lángot levesszük és addig főzzük, amíg a spárga megpuhul.
Közben a tetejére számt spárgát mikróban megpároljuk, de akár grillezhetjük is.
A levest botmixerrel vagy turmixban pépesítjük.
Tálaláskor tejszínt csepegtetünk rá, megszórjuk petrezselyemmel és spárgával díszítjük.
Tipp: A babot el is hagyhatod, ez esetben egy csomaggal több spárgát vásárolj.
Ha szereted a leveseket, ezeket is próbáld ki:
Tejszínes fokhagymakrémleves
Currys karfiolleves
Sült céklaleves
Hozzászólás zárolva.