Tepsis sárgabarackos süti
Hirtelen annyi gyümölcs lett, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. Dehát ilyen a nyár! És bár az idény gyümölcsök ára a plafont verdesi, azért érdemes kipróbálni egy-egy finom sütireceptet.
A sárgabarack az egyik legsokoldalúbb gyümölcs. Isteni lekvár készíthető belőle, szuper sütemény alapanyag, de önmagában fogyasztva is nagyon finom. Szóval nehéz a választás. Mi most egy könnyű, tepsiben sült édesség receptjét hoztuk el.
Tepsis sárgabarackos süti
Hozzávalók:
1, 5 kg sárgabarack
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve és héja
20 dkg liszt
15 dkg étkezési keményítő
fél csomag sütőpor
6 tojás
csipetnyi só, porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A sütőt 108 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A puha vajat 10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, a citrom héjjal és levével alaposan kikeverjük. Egymás után 3 tojást hozzáadunk még. 18 dkg lisztet és 10 dkg keményítőt összekeverünk a sütőporral, majd ezt is a vajas keverékhez adjuk. A tésztát a tepsire simítjuk, a fél barackokat a tetejére halmozzuk, majd a sütőben kb. 15 percig sütjük. A megmaradt 3 tojást szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, a sárgákat pedig a maradék cukorral, vaníliás cukorral krémesre keverjük. Összekeverjük a maradék lisztet és a keményítőt. A fehérjehabot a óvatosan a sárgájához adjuk, majd jöhet hozzá a lisztes keverék is. A kapott masszát elsimítjuk a sütőből kivett süteményen és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor meghintjük porcukorral.
Még több gyümölcsös recept:
Áfonyás-zöldcitromos sajttorta
Egyszerű epres torta
Hozzászólás zárolva.