Facebook hozzászólás
1 418

Tepsis sárgabarackos süti

Hirtelen annyi gyümölcs lett, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. Dehát ilyen a nyár! És bár az idény gyümölcsök ára a plafont verdesi, azért érdemes kipróbálni egy-egy finom sütireceptet.

A sárgabarack az egyik legsokoldalúbb gyümölcs. Isteni lekvár készíthető belőle, szuper sütemény alapanyag, de önmagában fogyasztva is nagyon finom. Szóval nehéz a választás. Mi most egy könnyű, tepsiben sült édesség receptjét hoztuk el.

Tepsis sárgabarackos süti
Fotó: Depositphotos

Hozzávalók:

1, 5 kg sárgabarack
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve és héja
20 dkg liszt
15 dkg étkezési keményítő
fél csomag sütőpor
6 tojás
csipetnyi só, porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A sütőt 108 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A puha vajat 10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, a citrom héjjal és levével alaposan kikeverjük. Egymás után 3 tojást hozzáadunk még. 18 dkg lisztet és 10 dkg keményítőt összekeverünk a sütőporral, majd ezt is a vajas keverékhez adjuk. A tésztát a tepsire simítjuk, a fél barackokat a tetejére halmozzuk, majd a sütőben kb. 15 percig sütjük. A megmaradt 3 tojást szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, a sárgákat pedig a maradék cukorral, vaníliás cukorral krémesre keverjük. Összekeverjük a maradék lisztet és a keményítőt. A fehérjehabot a óvatosan a sárgájához adjuk, majd jöhet hozzá a lisztes keverék is. A kapott masszát elsimítjuk a sütőből kivett süteményen és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor meghintjük porcukorral.

Még több gyümölcsös recept:

Áfonyás-zöldcitromos sajttorta
Egyszerű epres torta

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!