Facebook hozzászólás
1 024

Sütés nélkül készül

Áfonyás-zöldcitromos sajttorta

Az áfonya az egyik legegészségesebb gyümölcs, önmagában fogyasztva is finom, de isteni és hűsítő nyári sütemények alapjaként is jól működik.

A sajttortának millió változatát ismerjük, lehet készíteni sütéssel vagy anélkül, csokival, karamellel, eperrel megbolondítva, vagyis a lehetőségek száma végtelen. Ám mivel tombol a nyár és a kánikula, mi most egy hűsítő áfonya- zöldcitrom verziót ajánlunk.

Áfonyás-zöldcitromos sajttorta
(Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

30 dkg keksz apróra törve
10 dkg vaj felolvasztva
50 dkg áfonya
22 dkg cukor
2 zöldcitrom leve és reszelt héja
50 dkg túró
285 ml tejszín
285 ml tejföl
4 teáskanál zselatinpor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral. Aprítsuk fel a kekszet, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat, keverjük össze alaposan és töltsük bele a tortaformába. Nyomkodjuk jól az aljára, majd süssük kb. 10 percig. Ha kész van hagyjuk kihűlni. Egy edényben rövid ideig pároljuk az áfonya felét 3 evőkanál vízzel, 17 dkg cukorral, 1 citrom levével és héjával. Ha a bogyók szétpukkantak, vegyük le a tűzről, szűrjük le, majd tegyük félre a levet és bogyókat. Keverjük össze a túrót, a tejszínt, a tejfölt, a maradék cukrot és a másik zöldcitrom levét és reszelt héját. A zselatint oldjuk fel 3 evőkanál hideg vízben, majd melegítsük fel alacsony lángon. Ha kész, húzzuk le a tűzhelyről, majd keverjünk hozzá pár kanállal a tejszínes-túrós krémből, aztán adjuk hozzá a zselatint a krémhez. Óvatosan adjuk hozzá a kihűlt áfonyapépet is, majd a masszát terítsük el a tortaformában. A félretett áfonyalevet főzzük fel sziruposra, majd keverjük hozzá az áfonya másik felét, hagyjuk kicsit kihűlni, aztán kanalazzuk rá a torta tetejére. Tegyük hűtőbe a süteményt amíg megszilárdul, ehhez 3-4 óra mindenképpen szükséges.

Még több finomság:

Málnás mascarponés piskóta
Egyszerű epres torta



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!