Mazsoláskalács pudinggal összesütve
Íme egy nagyszerű mazsolácskalács recept, mely tökéletesen feldobhatja a hideg estéket. Diós és fahéjas ízvilága mellett nagy előnye, hogy még száraz kalácsból is elkészíthető.
A mazsoláskalács egyik legnagyobb erénye, hogy már eleve benne van a mazsola. Akkor sincs gond, ha épp sima kalácsunk van csak otthon, adhatunk hozzá mi is mazsolát és máris meg van a mazsoláskalács. Aki nem szereti a mazsolát az természetesen kihagyhatja ezt a hozzávalót. De a pudingot semmiképpen ne felejtse el.
Mazsoláskalács pudinggal összesütve
Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
40 dkg mazsoláskalács héjával együtt
7,5 dl tej
1, 4 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
4 tojás
5 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
ízlés szerint 1 evőkanál brandy vagy főzőrum
A tetejére:
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál apróra vágott dió
1 teáskanál őrölt fahéj
ízlés szerint mazsola
Elkészítés:
Vajazzunk ki egy lapos, tűzálló tálat. A kalácsot vágjuk szeletekre és kenjük meg vajjal mindegyiket, majd átlósan vágjuk őket félbe. Forraljuk fel a tejet a tejszínnel és a citromhéjjal, majd várjuk meg amíg langyosra hűl. Közben keverjük habosra a tojásokat és a cukrot. Adjuk hozzá a vaníliát, ízlés szerint a brandyt és a tejes keveréket. Rakjuk a kalácsok felét a tűzálló tál aljára, öntsük rá a tejes keverék felét. Rétegezzünk újra, majd hagyjuk állni az egészet kb. 10 percig. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. keverjük össze a tetejére valókat, majd szórjuk a kalácsra. Süssük 40-45 percig, amíg aranybarna nem lesz. Tálalás előtt pihentessük kicsit.
Még több finomság:
Hozzászólás zárolva.