Facebook hozzászólás
583

Sajtos-sárgarépás tallér

Elindult a tanév, ami egyúttal azzal is jár, hogy sok szülőnek okoz fejtörést a gyermekük étkeztetése. Mit egyen az iskolában, oviban és mit csomagoljunk neki, amivel akár estig is kitart? Ez a recept megállja a helyét az összes kritériumnak és még finom is!

Ez a sajtos-sárgarépás tallér az uzsonnás dobozba pakolva is megállja a helyét. Ráadásul könnyen elkészíthető, és sokáig eláll. Chips helyett tökéletes választás a gyerekeknek.

Sajtos-répás tallér (Foto: MDOSZ)
50db sajtos-sárgarépás tallér hozzávalói
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g szárazon pirított napraforgómag
  • 25g szárazon pirított lenmag
  • 150 g reszelt sárgarépa
  • 150 g reszelt füstölt sajt
  • 2db L-es méretű tojás
  • 125g margarin
  • fél csomag sütőpor
  • ízlés szerint őrölt bors, majoránna, chili
Elkészítés:

A teljes kiőrlésű lisztet a pirított magokkal, a fűszerekkel és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és sajtot. A lisztes-sajtos keverékbe beledolgozzuk a tojásokat és a margarint. A kész masszából 18 db gombócot formázunk, a gombócokat kézzel deszkán kinyújtjuk a gofrisütő mintázatának méretére. Amennyiben kellően forró a gofrisütő, beletesszük az ellapított, vágódeszkáról késsel óvatosan fellazított tésztamasszát és kb. 6- 7 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kissé kihűlt a nagy tallér, könnyen széttörhető 5 db szív alakú formára.

Önmagában vagy joghurtos mártogatóssal is nagyon finom. A tallérokat gofrisütő hiányában serpenyőben is megsüthetjük.

További recepteket itt találsz a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől.

Ezt is készítsd el:



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!