Így készítsd ezt a finom és gyors őszi csemegét: almás tócsni
Ha ősz, akkor almaszezon! És ha alma, akkor tudtad, hogy tócsnit is készíthetsz belőle? Bizony! Ez a könnyen és gyorsan elkészíthető desszert jó választás a hideg évszakban.
Ez a finom őszi fogás jó választás az egész családnak. Sőt! A gyerek uzsonnás táskájába is csomagolható, hiszen az almás tócsni könnyen elkészíthető, gyorsan elfogyasztható és tápláló fogás. Alább olvashatod a receptet, és az elkészítési útmutatót.
Almás tócsni
Hozzávalók (4 darabhoz)
- 250 g reszelt alma
- 1 egész tojás
- 35 g teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- 1csomag vaníliáscukor (8-10 g)
- olaj az almatócsnik kisütéséhez
- joghurt, kardamom ízlésszerint
Elkészítés:
A reszelt alma levét kicsit kinyomkodjuk, belekeverjük a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, a masszából 4 db tócsnit formázunk és lassú tűzön
megsütjük. Friss idénygyümölcsökkel tálaljuk, a tetejére egyszerűen natúr joghurtot vagy 1 késhegynyi őrölt kardamommal ízesített, esetleg édesített natúr joghurtot csurgatunk. Uzsonnára vagy desszertként kínálhatjuk.
És hogy konkrétan mi kerüljön még például az uzsonnásdobozba, vagy a vacsoraasztalra?
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tagjai több mint harminc gyorsan elkészíthető és a helyes táplálkozás alapelveinek megfelelő, kedvenc receptjüket gyűjtötték össze ingyenesen letölthető szakácskönyvükben, amiben biztosan mindenki talál kedvére való fogásokat!
Ezt is készítsd el:
Hozzászólás zárolva.