Az új zöldségekből (karalábéból, répából, zöldbabból) bő fél óra alatt összeütheti a minestronét. Mivel kalóriában szegény, tulajdonképpen annyit ehet belőle, amennyit bír (a lényeg, hogy lehetőleg a napi tésztaadagot ne lépje túl…). A levessel beindíthatja a zsírégetést és megelőzheti az éhezést. A szénhidrátban és rostokban gazdag durum (vagy tönköly) tészta ugyanis órákra megemeli a vércukor szintjét. Csak így előzhetők meg az éhségrohamok.
Reggelire (választhat!)
– Kockázzon fel 2 nektarint, adjon hozzá evőkanálnyi zabpelyhet, öntse le 1 dl tejjel. Egyen mellé 1/2 fehér zsemlét.
vagy
– Keverjen össze 15 dkg friss túrót 4 evőkanálnyi ásványvízzel, egy csepp édesítőszerrel és 10 dkg málnával, valamint evőkanálnyi pirított zabpehellyel. Megszórhatja lenmaggal és kókuszreszelékkel is.
vagy
– Kenjen meg 1 1/2 szelet barna tósztkenyeret 15 dkg friss túróval, tegyen rá 1 szelet sovány sonkát, karikázzon rá egy nagyobb paradicsomot.
vagy
– Pároljon meg 1 dl almalében 2 dekányi zabpelyhet, keverjen bele 8-10 dkg túrót. Tálalásnál tegyen rá 10 dekányi epret vagy málnát, és őszibarackot felkockázva.
vagy
– Kenjen meg vékonyan vajjal egy barna zsemlét. Az egyik felére karikázzon friss retket, illetve 2 szelet camamber-sajtot, a másikra pedig 1 szelet pulykasonkát és zöldpaprikát.
A leves 2 napra
Pucoljon meg 2 vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát, vágja össze, s két evőkanálnyi olajon futtassa meg egy nagyobb fazékban. Pucoljon meg 2 nagyobb karalábét, 1/2 kiló zöldbabot és 1/2 kiló sárgarépát, aprítsa össze. Tegye a fazékba, kapassa meg. Majd öntse fel 1 1/4 liter húslével. Sózza, borsozza, dobjon bele 2 ágacska rozmaringot. Közepes lángnál főzze 12-15 percig. Adjon hozzá 1 doboz apróra vágott pradicsomot (konzerv – 850 ml). Forralja össze a levessel még 10 percig. Betét: főzzön ki 15 dkg durum vagy tönköly-tésztát jó sós vízben.
Hozzászólás zárolva.