Különleges ízű, egyszerű halételek – percek alatt!
Ha unod már a szokványos sült és rántott halat, most ajánlunk néhány nagyon gyorsan elkészíthető, ízletesen magyaros különlegességet. Mindenki kedvence lesz!
Lecsós ponty
Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, só, kevés liszt, 4 csapott kanál pirospaprika, őrölt bors, 6 evőkanál olaj, 8-10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 5-6 húsos paprika,
kb. 8 egész paradicsom
Elkészítés: A pontyot lebőrözzük, egyforma szeletekre vágjuk, és megsózzuk. A lisztet, fele pirospaprikával, és borssal ízesítjük. Ebbe beleforgatjuk a halat, majd olajban megsütjük.
Serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, és a karikára vágott hagymát megpirítjuk benne. Beleszórjuk a maradék pirospaprikát, és beletesszük a kockára vágott paprikát, paradicsomot. Kevergetve kb.20 percig sütjük, közben sózzuk. Sós, főtt burgonyával tálaljuk.
Sajtos ponty tepsiben recept
Hozzávalók: 1 kg-os ponty, 4 dl tejföl, 10 dkg ementáli sajt, 2 ek. liszt, 2 db tojás, 5 dkg margarin, 4 gerezd fokhagyma, ételízesítő, 2 ek almaecet, ek pirospaprika, 2 db babérlevél, 1 ek bazsalikom, őrölt fehérbors
Elkészítés: A pontyot centinként bevagdaljuk, majd bedörzsöljük az ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az így előkészített halat margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük. Közben a tejfölt, tojással, liszttel, zúzott fokhagymával, almaecettel, pirospaprikával, borssal és kevés ételízesítővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet és az egészet a pontyra terítjük. Közepesen meleg sütőbe tesszük. Amikor a hal már majdnem megpárolódott, reszelt sajttal meghintjük, és gyorsan rápirítjuk. Petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.
Harcsapaprikás túrós tésztával
Hozzávalók:
Paprikáshoz: 70 dkg harcsafilé (bőre nélkül) 2 fej vöröshagyma Pirospaprika só Paradicsom tv paprika halászlékocka pörköltszaft kocka
Tésztához: 30 dkg száraz tészta a túrós tésztához (ki milyet szeret) 25 dkg túró 2 dl tejföl
Elkészítés:Jó sűrű, tartalmas pörkölt alapot készítünk. A hagymát kockára vágjuk, és olajon megfuttatjuk, majd felöntjük egy kis vízzel, és jól szétfőzzük. Megszórjuk pirospaprikával, dobunk bele paradicsomot, paprikát, de pörköltszaft kockát és halászlé kockát is tehetünk bele, és sózzuk ha kell. Utána belerakjuk a kockára vágott harcsát, és készre főzzük. Ez egészen rövid idő.
Hozzászólás zárolva.