Facebook hozzászólás
134

A tökéletes diebéteszes menü mára

A mai menüajánlattal azokra gondoltunk, aki betegségük vagy éppen fogyókúrájuk miatt kevés szénhidrátot fogyaszthatnak. Egy-egy fogás még önállóan is megállja a helyét…

Toszkán halleves (20g szénhidrát, 305 kcal/adag)

Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb konyhakész hal (kb.70 dkg), 1 szál póréhagyma,2 szál sárgarépa, 3 paradicsom, fél zellergumó, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál citromlé, fél csokor petrezselyem, só, bors, tárkony

Elkészítés: Az alaposan megtisztított hal fejét, farkát levágjuk. Gerincét kiemeljük, törzsét 2 cm-es darabokra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Fazékba helyezzük, fejjel farokkal együtt és leöntjük másfél liter vízzel. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, póréhagymát, a kockára vágott zellert, az egészben hagyott hagymát és fokhagymát. Sóval, borssal, tárkonnyal, és az összekötözött petrezselyemmel fűszerezzük. Fedő alatt, 20 percig főzzük.

A család többi tagja, pirított zsemlekockával fogyaszthatja.

Tepsis zöldség (18g szénhidrát, 237 kcal/adag)

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg paradicsom, 30 dkg padlizsán, 30 dkg cukkini, 30 dkg sütőtök, 4 evőkanál olaj, só, bors, rozmaring, oregano, kakukkfű, ánizs

Elkészítés: A cukkinit, padlizsánt és a sütőtököt meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd karikára vágjuk, és egy olajjal kikent tepsibe lerakjuk a a többi zöldségfélével. Alulra a sütőtök kerüljön, amit tört ánizzsal fűszerezünk, majd a paradicsom, melyet oreganóval hintünk meg. A padlizsánt kakukkfűvel, a cukkinit rozmaringgal szórjuk meg, és rétegenként sózzuk, borsozzuk. A maradék olajjal leöntjük a rakott zöldségek tetejét és először alufólia alatt, majd azt levéve, kb.1 órát sütjük, pároljuk.

Znamini marhasült (11g szénhidrát,239 kcal/adag)

Hozzávalók: 60 dkg stefánia, 1 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 3 közepes csemegeuborka, fél dl tejföl, 1 evőkanál liszt, babérlevél, édes-nemes paprika, só, bors majoránna, olaj.

Elkészítés: .A húsból 4 szép szeletet vágunk, sóval, borssal, bedörzsöljük, és forró olajon mindkét felén megsütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát a felkarikázott sárgarépát és pár percig együtt pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, felöntjük egy pohár vízzel, majd beledobunk egy babérlevelet. Morzsolt majoránnával és sóval fűszerezzük, fedő alatt megpároljuk. A hússzeleteket kivesszük, a babért kidobjuk belőle, és a visszamaradt zöldséges keveréket összeturmixoljuk. Visszatesszük a húst, a hosszában elszeletelt uborkát, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Összefőzzük és spagettivel vagy(a cukorbetegeknek az engedélyezett szénhidrát mennyiségen belül) főtt burgonyával tálaljuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!