Isteni mártások, – a mai sültekhez!
A hús kisütése nem gond, nem is sok idő. A húsokhoz kínálunk most isteni mártásokat. Ezek is percek alatt elkészülnek, és különlegessé teszi a mai menüt. Érdemes kipróbálni!
Hagyományos csirkemártás
Hozzávalók 1 liter elkészítéséhez:
8dl supréme mártás
30 dkg csiperkegomba
1 citrom
5 dkg vaj
cayenne-i bors
só
A supréme mártáshoz:
8dl fehér alapmártás
2 dl tejszín
4 tojássárgája
5 dkg vaj
A fehér alapmártáshoz:
15 dkg vaj
10 dkg liszt
1 liter csontlé (kockából)
só
őrölt bors
Elkészítése:
A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, és megpároljuk a felhevített vajon. Hozzáadjuk a cayenne-i borsot, megsózzuk, és a szűrt citromlével meglocsolva addig pároljuk, míg a levét elfövi. A supréme mártást felmelegítjük, és beletesszük a párolt, ízesített gombát. Jól összekeverjük, és egyet forraljuk. A fehér alapmártást jól felforraljuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojás sárgákat, és átszűrjük. Tálalás előtt állandó keverés közben nyers vajat morzsolunk bele.
Isteni fokhagymamártás
Hozzávalók 1 liter elkészítéséhez:
1dl olaj
8 dkg liszt
5 dl húsleves (kockából)
5 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
2 dkg kristálycukor
só
Elkészítése:
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, felengedjük húslevessel, szűrt citromlével, sóval, kristálycukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, és jól kiforraljuk. Bármilyen sült húshoz, de főtt marhahúshoz is adhatjuk.
Hozzászólás zárolva.