Könnyű francia recept ínyenceknek
A klasszikus francia recept könnyű és könnyedén elkészíthető. Ha szeretné meglepni családját egy kis különlegességgel, akkor próbálja ki a Hamis clafoutis-t!
Hamis clafoutis
Hozzávalók:
450 g kimagozott meggy
2 evőkanál meggy-, szilva vagy sárgabaracklekvár
1 citrom leve és finomra reszelt héja
50 g finomliszt
3 tojás
450 ml sovány tej
1/2 teáskanál őrölt fahéj
3 evőkanál finomított kristálycukor
porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vékonyan olajozzunk ki egy 1,3 literes, nem túl mély sütőtálat. Kissé melegítsük össze a meggyet és a dzsemet egy nagy lábasban, kevergessük, amíg a dzsem a meggyekre olvad. Kanalazzuk át a tálba, és szórjuk rá a citromhéjat, locsoljuk rá a citromlevet.
- A lisztet, a tojásokat, a tejet, a fahéjat, és a cukrot egy robotgéppel 30 másodperc alatt keverjük simára. Öntsük a meggyre.
- A tálat tegyük a sütőlemezre, és süssük 25-30 percig, amíg a sodó megszilárdul, és a lekvár kezd átbugyborékolni rajta. Hintsük meg porcukorral, és tálaljuk forrón.
Elkészítési idő: 50 perc
Forrás: Alexandra Kiadó: 101 csábító desszert
Hozzászólás zárolva.