Facebook hozzászólás
246

Nagyszerű szőlős receptek!

Egészséges és finom, miért is hagynánk ki ételeinkből a szőlőt, amikor épp szezonja van? Ez a gyümölcs tökéletesen illik sajtokhoz, húsokhoz, más édességekhez! A nagyszerű szőlős fogásokat illik leöblíteni egy pohár isteni borral!

Camembert-saláta szőlővel 20 dkg camembert, 20 dkg szőlő, 20 dkg majonéz, 2 dkg mandula, csipetnyi só, késhegynyi fehérbors, 1 evőkanűl porcukor.
A szőlőt megmossuk, a sajtot 1×1 cm-es kockákra vágjuk és egy mély tálba tesszük. A mandulát apróra vagdaljuk és összekeverjük a porcukorral. A cukrozott mandulát a tálba tesszük, belekeverjük a majonézt, sózzuk, borsozzuk és jól behűtjük.

Őszi gyümölcssaláta

2 fürt szőlő, 2 darab őszibarack, 5 szem szilva, 2 darab körte, 2 evőkanál méz, 5 szem dió, citromfű. Mossuk meg a gyümölcsöket, az őszibarackot, körtét hámozzuk meg, a diót törtjük fel. A gyümölcsöket vágjuk apró darabokra, adjuk hozzá a diót, majd óvatosan keverjük össze a salátát. Végül öntsük rá a mézet, és díszítsük citromfűvel! Ez nem csak a finom, de a méznek és a citromfűnek köszönhetően nyugtató hatású étel is!

Csirkemell szőlőmártásban

80 dkg csirkemell filé, fél kg fehér csemegeszőlő, 10 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 3 evőkanál liszt, 4 dl tej, 1 teáskanál só, 1 db citrom. A csirkemellből szeleteket vágunk, lisztbe forgatjuk és vajban minden oldalát elősütjük. Ugyanebben a vajban világosbarnára pirítunk 2 evőkanál lisztet. 25 dkg szőlőnek kipréseljük a levét. A szőlőlét és a fehérbort hozzáadjuk a megpirított liszthez. Felforraljuk, citromlével ízesítjük, hozzáadjuk a csirkemelleket és puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a maradék szőlőt, még egyszer felforraljuk és melegen tálaljuk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!