Facebook hozzászólás
172

Különleges, de egyszerű rokfortos sütemény, borkorcsolya

Ha már ezen a hét végén kiválasztották és hazavitték kedvenc vörös borukat, akkor íme egy különleges „borkorcsolya”, a rokfortos sütemény. A recept a bor, és a borkultúra ősi hazájából, Franciaországból származik.

Hozzávalók:

200 g liszt

1 zacskó szárított élesztő

1 pohár tejföl

3 tojás

150 g kék sajt (Roquefort, Gorgonzola, Bleu d’Auvergne, de még a Mizo márványsajttal is finom lesz.)

70 g mazsola

Elkészítés:

Egy csésze melegvízben áztassuk be a mazsolát, legalább félórára. Kapcsoljuk be a sütőt, és fűtsük fel 210 fokra.

Egy tésztás tálban dolgozzuk össze a lisztet, a 3 egész tojást és az élesztőt. Majd adjuk hozzá az apró darabokra tördelt kék sajtot és a tejfölt, és ezzel is ügyesen dolgozzuk össze. A mazsolát jól nyomkodjuk ki, s dolgozzuk hozzá a tésztához.

Egy gyümölcskenyér sütő formát (mindegy, hogy bordázott, vagy egyenes falú) vajazzunk ki, és öntsük bele a masszát. Tegyük be a sütőbe, és a hőfokot vegyük vissza 180 fokra. Süssük kb. 35 percig, hagyjuk kissé kihülni a formában, majd borítsuk ki. Amikor teljesen kihűlt, szeleteljük kb. 1,5 cm-es szeletekre.

Nem csupán a vörös borok mellé nagyon finom, hanem a természetes édes fehér borokhoz (aszú, kései szüretelésű borok) is finom és különleges csemege.

Jó kóstolást kívánunk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!