Facebook hozzászólás
236

Egy egészséges zöldséges menü

Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek a vegetáriánus étrend iránt, hiszen a sok zöldséget fogyasztók között bizonyítottan jóval kevesebb a szív- és érrendszeri betegségben, túlsúlyban szenvedők aránya.

Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek a vegetáriánus étrend iránt, hiszen a sok zöldséget fogyasztók között bizonyítottan jóval kevesebb a szív- és érrendszeri betegségben, túlsúlyban szenvedők aránya, mint a "nagy húsevők" között, és ritkábban támad a cukor- és rákbetegség is. Igaz, az állati eredetű táplálékokban lévő fontos alkotóelemek hiánya szintén betegség kiváltója lehet, ezért ha már valaki mindenképpen le akar mondani a húsról, mindenképpen egészségesebb, ha azért az állati eredetű étkeket – tejtermékek, tojás – nem zárja ki az étrendjéből. A vegetáriánus étrendnek egyébként az évezredek során sok híres híve volt, többek között Pithagorasz, Szókratész, Platón és Arisztotelész, Leonardo da Vinci, Rousseau, Voltaire, Wagner vagy Einstein, hogy csak néhányat említsünk.

Pirított laskagomba

Hozzávalók (4 személyre): 60 deka laskagomba, csipet só, 1 deci olívaolaj, 1 ág friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma.

Elkészítése: a megtisztított laskagombát forró olívaolajon megfuttatjuk, őrölt fokhagymával és rozmaringgal fűszerezzük, sóval ízesítjük. Tálaláskor olívaolajon pirított fokhagymás baguette-szeletekre halmozzuk.

Parajjal rakott burgonya kecskesajttal grillezve

Hozzávalók (4 személyre): 1,2 kiló burgonya, fél kiló friss paraj, 3 tojás, 2 deci tejszín, 30 deka friss krémes kecskesajt, 2 deci olívaolaj, őrölt fehérbors, csipet só, 2 deka vaj.

Elkészítése: a héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínnel, a tojás sárgájával és a tojás fehérjéjének keményre vert habjával. Sóval és borssal ízesítjük. A megtisztított parajleveleket az olívaolajon megfuttatjuk. Egy kivajazott hőálló tál aljára helyezzük a burgonya egyik felét, ráhalmozzuk a fonnyasztott parajleveleket, majd a burgonya másik felét. A krémes kecskesajtot rámorzsoljuk a tetejére, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Grillezett paradicsomszeletekkel is kínálhatjuk.

Zöldségekkel töltött padlizsán

Hozzávalók (4 személyre): 4 darab 20-25 dekás padlizsán, 10-15 deka tisztított sárgarépa, 10-15 deka tisztított zellergumó, 20 deka cukkíni, 30 deka paradicsom, oregánó, csipet só, 2 gerezd fokhagyma.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!