Joghurtból készítettünk finom tortákat!
Az egyik legegészségesebb tejtermék fajta, a joghurt. Ám nem csupán önmagában fogyaszthatjuk, hanem finom tortákat is készíthetünk belőle. Íme két isteni finom recept hozzá…
Gyümölcsös joghurttorta:
Igazi egészséges desszert, minimális kalória tartalommal
Hozzávalók:
3 pohár natúr joghurt, 1 csomag zselatinpor, 1 csomag vaníliás cukor, 7 csapott evőkanál cukor, 3 dl habtejszín, kb. 50 dkg apróra vágott gyümölcs vagy befőtt; ez lehet bármi, ami éppen érik, vagy terem, vagy pedig be tudjuk szerezni (alma, banán, őszibarack, körte, kivi, meggy, cseresznye, szőlő, narancs, mandarin, eper, málna, stb.)
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, szükség szerint kimagozzuk, egyenletes kockákra vágjuk. Ha befőttből készül, azt leszűrjük, lecsöpögtetjük és feldaraboljuk. A tejszínt kemény habbá verjük és félretesszük. 1 pohár joghurtot egy edényben közepes tűzön felmelegítünk (nem szabad forralni), elkeverjük benne a zselatint. Amikor teljesen elolvadt, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a többi joghurtot, majd cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük. Belekeverjük a gyümölcsdarabokat. Végül a tejszínhabot forgatjuk bele óvatosan, hogy össze ne törjük. Egy nagyobb tortaformát vagy egy lábast hideg vízzel kiöblítünk (ha van időnk, előtte 2 órára betehetjük a hűtőszekrénybe), beleöntjük a tejszínes joghurtot. Hűtőben dermesztjük, minimum 2 órán keresztül. Majd a formából kivesszük, tálaljuk. Süthetünk gyümölcstorta lapot is, arra is ráboríthatjuk, de önmagában is kiváló.
Joghurtos babapiskóta-torta:
Már itt az igazi fagylalt szezon, de nem csak melegben eshet jól egy kis hűsítő, könnyű, egészséges desszert.
Hozzávalók:
1 doboz babapiskóta 5 dl tejben áztatva, 4 doboz citromos joghurthab, 4 doboz epres joghurthab, 2 dl tejszín.
Elkészítés:
Meleg vízzel öblített őzgerincformába kenve az epres joghurthab felét, befedjük 1 sor babapiskótával. Rásimítva a joghurthab másik felét, 1 sor babapiskóta kerül rá. Ugyanígy járunk el a citromos joghurthabbal is. A megtöltött formát mélyhűtőbe téve megfagyasztjuk. Tálaláskor a formát egy pillanatra meleg vízbe mártva, a tortát kiborítjuk belőle. Szeletelve tejszínhabbal díszítjük.
Hozzászólás zárolva.