Facebook hozzászólás
352

Sertéskaraj franciásan

Nagyon különleges, franciásan pikáns sertéssült szósszal. A szósz bármilyen más húshoz is kiváló. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

75 dkg csont nélküli karaj egyben, só, fekete bors, egy evőkanál provence-i fűszerkeverék, alufólia. A szószhoz: 2 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 3-4 dkg sonka, 10 szem fekete bors, 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2 csésze húsleves (kocka), fél deci borecet, 1 babérlevél, zöldpetrezselyem, késhegynyi szárított kakukkfű, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál ribizlikocsonya (vagy dzsem).

Elkészítése:

A húst megmossuk, kendővel megszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, provence-i fűszerkeverékkel bedörzsöljük, becsomagoljuk alufóliába, és puhára sütjük. A hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, vékonyra felszeleteljük, és a kockákra vágott sonkával együtt vajon megpároljuk. Amikor pirulni kezd, megszórjuk liszttel, felöntjük a húslevessel, néhány percig fedő nélkül forraljuk, hogy egy része elpárologjon. Hozzáadjuk az ecetet meg a borsot, s megsózzuk. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a zúzott fokhagymát. 15 percig fedő nélkül forraljuk, nagyon kis lángon. Azután szitán áttörjük és hozzáadjuk a ribizlikocsonyát. A szósz simább lesz, ha 2-3 kanál tejfelt (vagy tejszínt ) adunk hozzá. A sült húst felszeleteljük, és leöntjük a szósszal. Burgonyakrokettet adunk hozzá.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!