Újhagyma saláta
Csokrokban mosolyog ránk a piacokon, zsengén zöldell a kiskertekben, és szőröstül-bőröstül megehető. Hát persze hogy az újhagymáról van szó. Most egy ínycsiklandó és nagyon egészséges salátát készítünk belőle.
Almás-sajtos újhagyma saláta (4 személyre)
Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 1 mokkáskanál só, 25 dkg lehetőleg többféle keménysajt, 4 közepes alma, 1 kisebb citrom, 4-5 evőkanál majonéz, 2 dl tejföl, a kiskanál mustár, 1 mokkáskanál porcukor
Elkészítés: Az újhagymát megmossuk, zöld szárát apróra vágjuk, és félretesszük. Törzsét kisujjnyi vastagra fölszeleteljük, és megsózzuk. A sajtot, és a meghámozott almát a hagymához hasonló darabokra, azaz centis kockákra vágjuk. Az almára citromlevet csepegtetünk, nehogy megbarnuljon.
A majonézt a tejföllel összekeverjük, mustárral, porcukorral ízesítjük, és az előkészített nyersanyagokat beleforgatjuk. Az újhagyma fölaprított zöldjével fűszerezzük és díszítjük. Letakarjuk, és hűtőszekrényben 2-3 órán át összeérleljük.
Önállóan salátaként, de szendvicsekhez és sültekhez tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 20 perc, érlelés 2-3 óra.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.