Facebook hozzászólás
310

Joghurtos almaleves és Sárgabarackleves recept

Melegben kevés dolog esik jobban egy csésze hideg levesnél. Készülhet például sárgabarackból vagy éppen almából.         

Joghurtos almaleves

Hozzávalók: 60 deka alma, 2 deci natúr joghurt, 2 deci víz, 2 evőkanál cukor, egy darab fahéj, 6 darab szegfűszeg, fél citrom leve és csíkokra vágott héja, csipet só.

Elkészítése: a szegfűszeget, a fahéjat és a citromhéjat a vízben 10-15 percig főzzük, majd kidobjuk belőle a citromhéjat és a fűszereket. Ezalatt a meghámozott almákat lereszeljük. A fűszeres levet lehűtjük, a joghurtot habosra keverjük a reszelt almával, majd cukorral, csipetnyi sóval és citromlével ízesítjük.

Sárgabarackleves

Hozzávalók: 60 deka érett sárgabarack, 2 deci édes fehérbor, 15 deka cukor, 1 citrom, 1 darab fahéj, 4-5 szegfűszeg, 1 zacskó hidegen oldódó vaníliás pudingpor, 2 deci tejföl.

Elkészítése: a barackból néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit meghámozzuk, felszeleteljük, majd körülbelül 8 deci vízben a fűszerekkel, néhány csík citromhéjjal és a cukorral együtt puhára főzzük. Ha kész, kidobjuk a fűszereket és a citromhéjat. A barackot összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejfölben – pici hideg vízzel – kikevert pudingport, összeforraljuk, majd jól kihűtjük. A félretett barackgerezdekkel és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/2. számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!